پیش بینی‌هایی برای دیتا سنترهای در سال ۲۰۱۹

سال آینده همه چیز در مورد محاسبات لبه‌ ای (edge computing)، دیتا سنترهای با ظرفیت بالا (hyperscale ها)، ۵G و ظهور مجدد خنک کننده های مایع است. در طی سال ۲۰۱۸ پیشرفت های چشمگیری در صنعت مشاهده شده است.

 

 

محاسبات و ذخیره سازی ها به صورت بسیار وسیع ادامه یافته است و به بزرگترین دیتا سنترهای با ظرفیت بالا و متمرکز تبدیل شده است. ما شاهد حرکتی هدفمند از غول های اینترنتی و استفاده آن ها از امکانات اجاره ای به عنوان مستاجر بودیم که از این امکانات گسترده برای گسترش زیرساخت های مهم و برنامه های کاربردی نزدیک تر به مشتریان استفاده شده است.

 

این نیاز به دلیل تقاضای نامحدود در زمینه رایانش ابری و محاسبات محلی ایجاد شده است که با نیاز به کاهش سریع زمان تأخیر و هزینه های اینترنت همراه است و منجر به ظهور محاسبات لبه (edg computing) منطقه ای می شود – چیزی که از آن به عنوان نسخه های محلی “توده های ابری یا cloud stacks” یاد می شود. توده ابری یک پلتفرم نرم افزاری منبع باز است که در یک محل برای مدیریت محیط رایانش ابری و پیاده سازی خدمات ابری طراحی شده است.

اما این تغییر در اینجا متوقف نمی شود و این احتمال وجود دارد که ما این توده های ابری را در غیرمحتمل‌ترین مکان ها مشاهده کنیم. بعد از بررسی ها ی انجام شده مشخص شده است که در سال ۲۰۱۹ محاسبات لبه (edg computing) نقش مهمی را برای نزدیک شدن به مشتریانی که در زمینه های تجاری و خرده فروشی فعالیت دارند، ایفا می کند.

 

دیتا سنترهای با ظرفیت بالا نیاز به توسعه سریع تری دارند

با توجه به همه اتفاقاتی که در سال ۲۰۱۸ افتاده است، واضح است که تقاضا برای رایانش ابری رو به افزایش خواهد بود و ما در ۱۲ ماه آینده شاهد افزایش بیشتر این نیاز خواهیم بود؛ یعنی غول های اینترنتی همچنان به تلاش برای ایجاد سطح بالاتری از ظرفیت محاسبه به شکل دیتا سنترهای با مقیاس بالا ادامه خواهند داد. علاوه بر این باید قادر به تامین امکانات مورد نیاز خود باشند. در بعضی موارد، ممکن است حتی پروژه های ۱۰ مگاوات تا ۱۰۰ مگاوات نیاز به طراحی، ساخت و بهره برداری در کمتر از دوازده ماه داشته باشند. یک روش برای انجام دادن چنین پروژهایی که دارای زمانبندی مشخصی هستند، استفاده از پاور ماژول های از پیش ساخته شده است که UPS، نرم افزارهای توزیع برق و نرم افزارهای مدیریتی را در یک پکیج از پیش تست شده در کارخانه و قابل پیش بینی با هم ترکیب می کنند.

 

از آنجا که زمان بین شروع و تکمیل فرآیند تولید این ماژول ها در بعضی مناطق ممکن است تا ۱۲ ماه به طول بیانجامد، داشتن یک راه حل ساخت آماده و قابل توسعه، هر گونه تاخیر در مسیر بحرانی مرحله طراحی و ساخت را از بین می برد. همچنین ممکن است در نظر گرفته شود که در سالن های داده، کاربران به راحتی رک های جدید و زیرساخت های فناوری اطلاعات را در محل خود قرار دهند. در چنین راهکارهایی رک ها و فناوری اطلاعات به سرعت قابل گسترش هستند و همه پیچیدگی ها و چالش های زمانی که کاربران با آن ها مواجه هستند از بین می رود.

 

دیتاسنترهای فناوری اطلاعات و مخابراتی به رقابت ادامه خواهند داد

بحث در مورد ۵G همچنان به جلو حرکت می کند، اما به منظور تحقق وعده ی تاخیر یک میلی ثانیه، نیاز به محیط رایانش ابری توزیع شده وجود دارد که مقیاس پذیر، انعطاف پذیر و مقاوم در برابر خطا باشد. این معماری توزیع شده به یک شیوه جدید مجازی می شود – یعنی شبکه های دسترسی به امواج رادیوی مبتنی بر ابر (cRAN)- که فرآیند پردازش را از ایستگاه های پایه در محل به گروهی از سرور مجازی که در یک مرکز داده edge پیاده سازی می شوند، منتقل می کند.

در این راستا، ما اعتقاد داریم که رشد و توسعه قابل توجهی باید در مقیاس جهانی رخ دهند تا فضای ابری اصلی شهرهای بزرگ در طول سال ۲۰۱۹ و بعد از آن در دسترس باشند. این تجهیزات می توانند به عنوان “دیتا سنترهای منطقه ای” از ۲ تا ۵۰۰ مگاوات، طبقه بندی شود. این دیتا سنتر ها (مرکز دادها) قابلیت های مخابراتی، مسیریابی داده ها و مدیریت جریان را با قابلیت های فناوری اطلاعات، حافظه ذخیره داده، پردازش و تحویل ترکیب خواهند کرد.

 

در حالی که آنها بهبود عملکرد چشمگیری را ممکن می سازند، بعید به نظر می رسد که به تنهایی بتوانند به وعده ی تاخیر کمتر از یک میلی ثانیه را تحقق بخشند. با توجه به افزایش شهرنشینی، یافتن مکان برای مراکز داده جدید و بزرگ در شهرهای امروز آسان نیست. احتمال اینکه این وعده در سال ۲۰۲۱ و بعد از اینکه که فضا ابری اصلی edge توسعه یابد محقق شود، بیشتر است. در این مکان ها دیتا سنترهای میکرو قرار گرفته اند و با به حداقل رساندن زمان تاخیر، ارائه سطح بالایی از قابلیت اتصال و در دسترس بودن را برای ارائه دهندگان ۵G و مشتریان آن ها فراهم می‌کنند.

 

هوش مصنوعی و خنک کننده مایع

همزمان با اهمیت پیدا کردن هوش مصنوعی (AI) و راه یافتن تحقیقات آزمایشگاهی به کسب و کارهای امروزی و برنامه های کاربردی مصرف کنندگان، درخواست پردازش های کلان دیتاسنترها (مراکز داده) از طریق سرور مجازی و سرور ابری در سراسر جهان وجود دارد.

برنامه های کاربردی AI اغلب محاسبات بسیار پیچیده ای دارند و طراحان سخت افزارهای IT از GPU ها برای پردازش هسته یا پردازش تکمیلی استفاده می کنند. پروفیل گرما برای سرورهای مبتنی بر GPU می تواند دو برابر بیشتر از سرورهای سنتی با TDP (توان طراحی کل) ۳۰۰ وات در برابر ۱۵۰ وات باشد. که این مسئله یکی از محرک های اصلی برای استفاده از خنک کننده های مایع است. البته خنک کننده مایع در برخی ازمواقع در محاسبات با کارایی بالا (HPC) کاربرد دارد. اما در برنامه کاربردی اصلی و جدید AI نیازهای روز افزون را با روش های بهتر پاسخ می دهد و به یک مکانیزم پیشرفته تر، کارآمدتر و با قابلیت اطمینان بیشتر برای خنک سازی نیاز دارد. خنک سازی مایع تنها یک روش برای ارائه یک راهکار نوآورانه است چراکه AI هر زوره در حال پیشرفت است و متوقف نمی شود.

 

مدیریت مبتنی بر ابر مرکز داده (دیتا سنتر)

مدیریت مبتنی بر ابر مرکز داده (دیتا سنتر) DCIM، در ابتدا به عنوان یک سیستم نرم افزاری پیش‌فرض به منظور جمع آوری و نظارت بر اطلاعات حاصل از راهکارهای زیرساختی در یک مرکز داده واحد به کار گرفته شد.

کاربردهای مدیریت مبتنی بر ابر اخیرا در فضای ابری گسترش یافته است و کاربر را قادر سازد تا حجم بیشتری از داده‌ها را از طیف وسیعی از محصولات مورد استفاده در تکنولوژی IoT جمع‌آوری کند. علاوه بر این، همین نرم‌افزار را می‌توان در تعداد زیادی از مراکز داده (دیتاسنترها) محلی بزرگ یا کوچک در هزاران مکان پراکنده از یکدیگر مورد استفاده قرار دهد. این نرم افزار جدید که توسط اشنایدر الکتریک معرفی شده است، به عنوان یک مدیریت as-a-service دیتاسنتر تعریف شده است که با استفاده از تجزیه و تحلیل داده های بزرگ، بسیار سریع‌تر از راهکارهای DCIM سنتی، به کاربر در پیش برد تصمیمات وعملکرد مناسب در رویدادهای برنامه‌ریزی نشده یا در زمان از کار افتادن سیستم، کمک می‌کند.

مبتنی بر ابر بودن این نرم‌افزار باعث می‌شود که بتواند از حجم عظیمی از اطلاعات (اصطلاحا pools of data or “data lakes”) حداکثر استفاده را بکند که حجم عظیمی از اطلاعات برای تحلیل روند آینده ذخیره شده و به برنامه‌ریزی عملکردها در سطح استراتژیک کمک کند. سیستم های مبتنی بر ابر، وظیفه نصب تجهیزات جدید و یا ارتقاء تاسیسات موجود را ساده می کنند. این شامل به روز رسانی نرم افزار برای مراکز داده (دیتا سنترها) برای مناطق یا مکان های مختلف است. در همه موارد، این گونه مدیریت توسعه سایت به سایت، تنها با نرم افزار مدیریتی قابل قبول، باعث جلوگیری از قرار گرفتن کاربر در موقعیت های چالشی و وقت گیر می‌شود.

نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *