۱۰ دستور کاربردی ssh

۱۰ مورد از دستور کاربردی ssh با نوین هاست : از آنجایی که شما، به عنوان صاحب یک سرور مجازی کم هزینه و پایدار با کنترل پنل نوین هاست ؛ از مزایایی مثل دسترسی کامل به سطح ریشه و دسترسی کامل SSH برخوردارید. میتوانید با استفاده از ترمینال bash سرور مجازی قدرتمند خود را مدیریت کنید. چیزی که در ادامه شاهد آن خواهید بود، لیستی از ده دستور متداولی است که توسط متخصصین سرور مجازی ما استفاده میشوند.و بدون شک به شما در شخصی سازی سرور جدیدتان کمک خواهند کرد.

10 دستور کاربردی ssh

ده دستور کاربردی SSH

۱- دستور man :

این دستور مخفف کلمه manual است. اگر شما یک کاربر تازه کار لینوکس هستید، این دستور برای شما بسیار کاربردی خواهد بود. شما با تایپ کردن این دستور در ادامه هر دستوری از کامند لاین لینوکس، مثلاً cd، شاهد شرح مفصلی از تمام گزینه های موجود در آن دستور خواهید بود.

۲- دستور cd :

این دستورمخفف عبارت change directory است و به شما اجازه میدهد تا بین پوشه های مختلف سرور مجازی خود گردش کنید.

۳- دستوران cp,mv,rm :

این‌ها دستوراتی بسیار عالی برای مدیریت ساده فایل‌ها هستند. با استفاده از این دستورات میتوانید فایل‌ها و پوشه های خود را با استفاده از cp کپی کنید، یا با استفاده از mv جا به جا کنید و یا اصلاً با استفاده از rm آن‌ها را از سرورخود حذف کنید.

۴- Grep :

این دستور به شما اجازه میدهد تا خطوطی را که مطابق الگوی خاصی هستند، نمایش دهید. با این استفاده از این دستور میتوانید در یک فایل متنی بزرگ، مثل فایل‌های log، به دنبال عبارات یا خطوط خاصی باشید.

۵- Ls :

محتویات یک دایرکتوری را برای شما به صورت لیست نشان میدهد. اگر در ادامه این دستور -la بیاید، دایرکتوری ها و فایل‌های مخفی (فایل ها و دایرکتوری هایی که با نقطه شروع میشوند) را، به همراه ویژگی‌های اضافی مثل مجوز ها و مالکیت ها، به شما نشان خواهد داد.

۶- Chown, chmod :

هر فایل یا دایرکتوری در لینوکس، حقوق مالکیت کاربر یا گروه مختص به خود را دارد. با دستور chown میتوانید این پارامترها را تغییر دهید. دستور chmod به شما امکان تغییر دسترسی ها به آن فایل یا دایرکتوری را برای مالک فایل، گروه کاربری و باقی کاربران میدهد.( دسترسی های خواندن، نوشتن و اجرا)

۷- nano, vi :

نانو و vi احتمالاً محبوب‌ترین ویرایشگرهای متن در لینوکس هستند. ممکن است برای شما استفاده از نانو آسان‌تر باشد، در حالیکه کاربران با تجربه، vi را بیشتر ترجیح میدهند.

۸- Top, ps :

دستور top برای شما یک به روز رسانی دوره ای (به صورت پیشفرض هر ۵ ثانیه) از Taskهای در حال اجرای لینوکس فراهم میکند. در حالیکه دستورps یک snapshot یا تصویر فوری از تمام فرآیندهای جاری را روی صفحه نمایش میدهد.

۹- df -h, du -hs :

این دستور به شما میزان استفاده کلی ازهارددیسک را در حال حاضر به گیگابایت نمایش میدهد. پارامتر -hs حجم کلی دایرکتوری را در یک فرمت قابل خواندن توسط انسان نمایش میدهد. (مثلاً ۱۲۳ مگابایت یا گیگابایت)

۱۰- find, locate :

هر دو دستور برای پیدا کردن فایل در یک سرورمجازی بکار میروند. دستورlocate اما، از یک پایگاه داده شاخص گذاری شده برای جستجوی سریعتر و قابل فهم تر فایل استفاده میکند. با استفاده از پارامتر -u شما میتوانید به صورت دوره ای این پایگاه داده را به روز کنید تا مسیر فایل‌های جدیدتر هم در آن قرار بگیرند.

اگر به سؤال یا مشکلی در خصوص استفاده از این دستورات لینوکسی خوردید، درنگ نکنید و با کارشناسان ما از طریق ایمیل یا تیکت در میان بگذارید تا در کوتاه ترین زمان شما را راهنمایی کنند.

نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *