نحوه ارسال و دریافت داده ها در شبکه : همانگونه که گفته شد اطلاعات در مدیا به صورت سیگنال و بیت به بیت ارسال می شود و با توجه به اینکه یک بیت به تنهایی ارزش اطلاعاتی نخواهد داشت. زیرا اول و آخر آن نیز معلوم نمی شود ساختاری به نام Frame معرفی شده است که مخلوطی از بیت ها ی ارسالی پشت سر هم است . در ادامه با نوین هاست همراه باشید…
ارسال و دریافت داده ها در شبکه چگونه صورت می گیرد ؟
همانگونه که گفته شد. در ارسال و دریافت داده ها در شبکه، اطلاعات در مدیا به صورت سیگنال و بیت به بیت ارسال می شود. و با توجه به اینکه یک بیت به تنهایی ارزش اطلاعاتی نخواهد داشت . زیرا اول و آخر آن نیز معلوم نمی شود ساختاری به نام Frame معرفی شده است. که مخلوطی از بیت ها ی ارسالی پشت سر هم است .
در این ساختار آدرس مبدا و مقصد و اطلاعات و … میباشند. که با در نظر گرفتن مبتنی بودن بر اساس استاندارد های جهانی تمام سیستم های عضو شبکه طبق این استاندارد رفتار می کنند . و با توجه به این استاندارد می توانند با یک دیگر ارتباط برقرار کنند .
با توجه به این که داده های ما در فایل ها و فرمت های متفاوتی وجود دارد. و حجم های متفاوتی نیز دارند می توان انتظار داشت در مواقعی ه حجم فایل ها زیاد باشد که به صورت یک پار چه ارسال گردد .
انتقال فایل های بزرگ
حال اگر قرار باشد فایل های مورد نظر را با حجم بالا را در از کامپیوتری به کامپیوتر دیگری ارسال نماییم . به دلیل مشتر بودن مدیای ارتباطی تا زمانی که ارسال گردد و ارسال آن فایل تا تمام نشود کامپیوتر های دیگر نمی توانند از شبکه استفاده بکنند که ین درست نیست .
حال اگر حتی قسمت کوچکی از این اطلاعات به دلیل تاثیر Noise آسیب ببیند. و مورد تائید دریافت کننده واقع نشوند , کامپیوتر مبداء باید دوباره کل آن اطلاعات را ارسال نماید. به ھمین دلیل روش ارسال اطلاعات در شبکه این گونه است. که ھر فایل ابتدا بر روی کامپیوتر مبداء به قطعات کوچک تبدیل شده و ھر قطعه به صورت جدا آدرس دھی شده و ارسال میگردد.
در نتیجه در ارسال و دریافت داده ها در شبکه در فواصل ارسال ھر قطعه از اطلاعات توسط یک کامپیوتر به کامپیوتر دیگر Node ھای دیگر نیز فرصت ارسال قطعات اطلاعاتی خود را پیدا می کنند. در حقیقت با تقسیم حداکثر توانایی ارسال اطلاعات در واحد زمان بین Node ھای شبکه، ھمگی به صورت مشترک از آن استفاده می کنند. این حداکثر توانایی ارسال اطلاعات بر روی Media ھا با ھم متفاوت است. و به آن پھنای باند و یا Bandwidth میگویند. واحدھای آن شامل bps , Kbps , Mbps و در واحدھای کلانتر Gbps میباشد.
تعریف CRC
با توجه به اینکه برای اطمینان از سالم دریافت شدن اطلاعات در کامپیوتر مقصد نیاز به یک راھکار مناسب بوده است ، در ساختار Frame قسمتی تحت عنوان Check Redundancy Cyclic و یا CRC وجود دارد که به وسیله آن کامپیوتر مقصد در میابد که آیا اطلاعات دریافتی صحیح و سالم بوده یا نه.
این سیستم از الگوریتم ھای در ھم ریزی ھمانند کد ھمینگ و یا الگوریتم ھای Hashing برای ایجاد قطعه ی اطلاعاتی CRC استفاده می کند.
کامپیوتر مبداء در لایه ی Link Data با انجام یک محاسبه منطقی و ریاضی بر روی داده ھا ، حاصل به دست آمده را به انتھای Frame اضافه میکند. Frame در کامپیوتر مقصد مجددا مورد محاسبه CRC واقع میشود و در صورت برابر بودن حاصل محاسبه مجدد با حاصل دریافتی اولیه ، Frame مذکور سالم فرض می شود.
ارتباط Connection Oriented
به ارتباطی میگویند که پس از ارسال اطلاعات، کامپیوتر مبداء انتظار دریافت Acknowledge داشته باشد. در صورت عدم دریافت Acknowledge مربوط به یک Frame پس از مدت زمان مشخص، با فرض عدم دریافت صحیح Frame مذکور اقدام به ارسال مجدد آن Frame میکند. این روش برای ارسال فایلھا و اطلاعات مھم کاربرد دارد.
ارتباط Connectionless
در این روش ارسال و دریافت داده ها در شبکه ، پس از ارسال اطلاعات، کامپیوتر اقدام به ارسال Acknowledge نمیکند. در این متد اطلاعات ارسال شده نیازی به تایید دریافت کننده ندارد. با توجه به یکطرفه بودن این نوع ارتباط سرعت ارسال میتواند تا حدودی بالاتر باشد و این روش برای ارسال اطلاعات صوتی و تصویری به صورت Time-Real کاربرد زیادی دارد.