آینده Devops چگونه خواهد بود ؟

DevOps مجموعه اقداماتی است که سبب انجام خودکار فرایندهای موجود میان تیم IT و تیم تولید نرم افزار می شود ،با DevOps این تیمها می توانند یک نرم افزار را به صورت مطمئن تر و با سرعت بیشتری تولید ، آزمایش و عرضه کنند. مفهوم DevOps بر اساس ایجاد فرهنگ همکاری میان تیمهای IT و گروههای تجاری ، که از لحاظ تاریخی با سیستمهای مرتبط با یکدیگر کار می کنند ، بنا نهاده شده است, مزایای پیش بینی شده ی DevOps عبارتند از : افزایش اعتماد ، عرضه ی سریع تر نرم افزار و توانایی یافتن راه حل برای رفع مشکلات در شرایط بحرانی با سرعت بیشتر.

گفته می شود که اجرای یک DevOps موفق در سازمان مستلزم وجود رهبرانی در تیم IT است که دید گسترده تری داشته باشند و به جای این که تنها به استفاده از تکنولوژیهای جدید فکر کنند, در اندیشه ی یافتن راههایی برای ایجاد تغییرات فرهنگی و سازمانی هم در تیم خود و هم در کل سازمان ، باشند.

آینده Devops

یک استراتژی موفق DevOps نیازمند توجه تلفیقی هر دو تیم توسعه و تیم عملیاتی ( اجرایی ) سازمان بر مواردی است که شرکت برای دستیابی به اهداف تحول دیجیتال خود ، به آنها نیاز دارد. بنابراین ، این استراتژی به دنبال شکستن مسئولیتها و گروههای انسانی مجزا از یکدیگر و ساختن تیمهایی به جای این گروههای مجزا است. که قادر باشند به صورت هم زمان بر روی اهداف و مسائل فنی مختلف کار کنند.

در نهایت تیمهای موفق DevOps به افراد هم فکری نیاز دارند. که توجهشان را بر ایجاد تعادل میان نوآوریهای مداوم و سریع و نیازهای امنیتی و اجرایی متمرکز می کنند.

در حال حاضر DevOps ، خود نیز در حال تغییر است. و آینده ی آن تا حد زیادی به قابلیتهای محیطهای multicloud وابسته است.

دنیای رایانش ابری شاهد دو ترند رو به رشد است :

  • افزایش تنوع خدمات سرور مجازی و سرور ابری که منجر به ایجاد زیرساختهای هیبریدی و multicloud می شود .
  • ظهور DataOps که بیشتر از کنترل سازندگان به زیرساخت data نیاز دارد.

سرور ابری هیبریدی معمولاً یا بر روی یک اپلیکیشن خاص متمرکز می شود. و یا از ترکیب سرور ابری عمومی و خصوصی برای انجام یک کار خاص استفاده می کند. multicloud به معنی استفاده از دو یا چند پلتفرم کنترلی سرور ابری در یک محیط IT غیرهمگن است.

این کار به دلایل مختلف از قبیل به حداقل رساندن انتشار و از دست رفتن داده ها ، کاهش زمانهای وقفه در کار و یا کندی کار ناشی از انجام کارهای اضافی، جلوگیری از وابستگی به یک فروشنده یا عرضه کننده. و ارائه ی امکانات مختلف برای پاسخگویی به نیازهای پروژه های مختلف و تیمهای متفاوت در دنیای کسب و کار ، انجام می شود. خلاصه اینکه دنیای کسب و کار فراتر از سرور مجازی و سرور ابری است. و با سرعت و شدت در حال تبدیل به یک جهان multicloud است.

روند رو به رشد استفاده در شرکت ها

تعداد شرکتها و موسساتی که از سرور ابری هیبریدی و multicloud استفاده می کنند ، هر روز بیشتر از قبل می شود.

از یک سو حجم داده های تولید شده و جمع آوری شده هر روز بیشتر از قبل می شود و از سویی دیگر کاربران بیشتری به استفاده از این داده ها در کارهای بیشتر و متفاوت ( از امور مالی گرفته تا بازاریابی و از فروش گرفته تا HR ) ترغیب می شوند.

این امر فشار زیادی به IT وارد می کند. زیرا هم باید یک سیستم پیچیده تر را مدیریت کند و هم باید امکان استفاده از داده های بیشتر را برای کاربران بیشتری فراهم کند؛ اینجا همان جایی است که DataOps وارد کار می شود. : سازماندهی و ارائه ی داده از منابع متعدد به کاربران متعدد به شکلی مطمئن با استفاده از منابع لازم برای پشتیبانی از جریان داده های قابل یازیافت.

در نتیجه شرکتها و موسسات باید استراتژیهای DevOps منحصربفردی را برای این فرایندهای همکاری جدید و استفاده از اپلیکیشنهای جدید طراحی کنند. هر ابزار DevOps که توسط سازمانها استفاده می شود. باید قابلیت نصب کد ها را به صورت مطمئن بر روی سرور ابری عمومی ، سرور اختصاصی و سرور ابری هیبریدی ، همچنین بر روی سرویسهای خدمات رسان مشهور جهانی مانند گوگل ، HPE و آمازون ، داشته باشد.

DevOps به زودی ناچار به توسعه ی کار خود می شود

در حال حاضر هم ، گاهی اوقات رقابت شرکتها و موسسات در انتقال اطلاعات و کارهای خود به سرور ابری به تیمهای DevOps فشار می آورد. اما سیستمهای multicloud این فشار را بطور کلی به سطح بالاتری افزایش می دهد. تیمهای DevOps باید چابکتر از قبل شوند و قابلیت توسعه و گسترش بیشتری داشته باشند. مفاهیم و شیوه هایی همچون یکپارچگی مستمر و عرضه ی مستمر به شکل گسترده تری مطرح شده و مورد استفاده قرار می گیرند. و اتوماسیون هم نقش بیشتری در این میان ایفا خواهد کرد.

با این حال برای تسلط DevOps بر محیطهای multicloud چیزی بیش از سرعت بیشتر در انجام کارهای قبلی لازم است. راه اندازی کارها و برنامه های جدید در سرور ابری می تواند باعث ایجاد مشکل شود. عاقلانه تر آن است که اپلیکیشنهایی که ماهیت ابری دارند ، ساخته شود .

اپلیکیشنهای سنتی یکپارچه هستند ، به عنوان یک ماشین مجازی اجرا می شوند. از ساختار قابل ارتقاء استفاده می کنند و عموماً ساخت و نصب و نگهداری آنها سخت تر است. در عوض اپلیکیشنهای ابری بیشتر خدمت-محور و ماژولار هستند. شامل مجموعه ای از کانتینرها و خدمات هستند، بر پایه ی ساختار های قابل توسعه ساخته می شوند. و به راحتی می توان آنها را جابجا کرد ، به صورت خودکار اجرا کرد و توسعه داد. در واقع ، اگر شما DevOps را در سرور ابری اجرا نمی کنید. از سایر رقیبان خود عقب تر هستید و به زودی در اجرای اپلیکیشنهایی که ماهیت ابری دارند ، با مشکل روبرو خواهید شد.

تغییر DevOps از سرور ابری تکی یا هیبریدی به دنیای multicloud

صحبت از تکنولوژیهایی است که به سرعت در حال تبدیل شدن به نقطه عطف تحول در دنیای دیجیتال هستند. IDC پیش بینی می کند که درآمد حاصل از تحولات دیجیتال و محصولات و خدمات مربوط به آن تا سال ۲۰۲۵ تا ۱۲۷% افزایش پیدا خواهد کرد. اما یکی از موانع اصلی که شرکتها در حال حاضر با آن مواجه هستند. فرایند توسعه است : ” کدگذاری ، سنجش و QA فرایندهای زمانبری هستند. که هم مدت و هم زحمت فرایندهایی را که باید تا به حال براحتی اجرا می شدند را افزایش می دهند.

شرکتها برای باقی ماندن در بازار رقابتی باید از موانع متعددی در فرایند DevOps از قبیل زیرساختهای قدیمی ، استفاده ی مقطعی از ابزارهای مختلف و اپلیکیشنهای پیچیده عبور کنند. تا بدین ترتیب بتوانند با سرعت بیشتر و زحمت کمتری به توسعه دست پیدا کنند .

برای پیروزی در رقابت به ابزار جدید نیاز است

تصمیم گیرندگان و طراحان حوزه ی IT در موسسات با افزایش استفاده از زیرساختهای موجود IT ، به کارگیری ظرفیتهای جدید برای توسعه ، کاهش هزینه ها ، بهینه سازی منابع و پیشگیری از وابستگی به یک فروشنده یا عرضه کننده ، بطور فزاینده ای از استراتژیهای multicloud استفاده می کنند. این امر نیاز به یک استراتژی مدیریت ترافیک داده در سطح جهانی دارد. که می تواند در حالیکه به تغییرات کنترلی و ویژگیهای سیستمی با شرایط سرعت تیمهای DevOps امروزی پاسخ می دهد. سلامت زیر ساخت ها را در سراسر دیتاسنترها و تجارب کاربران را در سراسر جهان تحت نظارت قرار دهد.

با سرعت گرفتن روند جابجایی به سمت سیستم multicloud ، به راههای سریع تر و کارآمد تر برای ایجاد و اتصال اپلیکیشنهای با ماهیت ابری نیاز است. DevOps فرصتهای جدیدی را برای نصب و توسعه ی سریع خدمات جدید فراهم و فاصله ی میان ایده و تصور با ساخت و عرضه ی اپلیکیشن را کوتاه می کند. _ با استفاده از سرور ابری و سرور مجازی به معنای واقعی به این روند سرعت می بخشد. درست است که ساخت مستمر و یکپارچگی مستمر نمونه های اصلی این امر هستند. اما DevOps تنها به ساخت نرم افزار محدود نمی شود. مفهوم واقعی DevOps بسیار وسیع تر از این است و شامل ابزارهای مورد استفاده ، تکنولوژی ، فرایندهای دسترسی به خدمات و افرادی که این سیستمها را اجرا می کنند ، می شود.

ایجاد ارتباط سازنده

DevOps هم پیش از ساخت یک نرم افزار و هم در حین فرایند ساخت آن ، ارتباط میان مشتری را با مهندسین و مسئولین خدمات ارتباطی شرکت ، فراهم می کند. و سبب می شود تا از ساخت محصولی که از نظر فنی، کامل باشد. اما نیازهای مورد نظر شرکت را برطرف نکند ، جلوگیری شود. DevOps با روند رشد و توسعه ی تدریجی خود در مقایسه با رویکرد ساخت سریع سنتی به تیم سازنده امکان می دهد. تا نواقص موجود را بررسی کرده و مسیر اشتباه را سریعتر تصحیح کند. و این ویژگی در مورد تمام کسانی که در این فرایند نقش کلیدی دارند. تیمهای عملیاتی و خدماتی ، تیمهای امنیتی و کاربران نهایی_ صدق می کند .

با این حال هنوز هم نقاط ضعف و گیرهایی وجود دارند. که سبب کندی روند ساخت و توسعه ی نرم افزار می شوند. نصب مستمر ، استفاده از اتوماسیون برای عرضه ی نرم افزار ، سنجش کاملاً خودکار و QA مواردی هستند. که می توانند به زودی این نقطه ضعفها را برطرف کنند. در نهایت ، DevOps در سیستم multi cloud سبب افزایش خلاقیت و تخیل سازندگان در یک مسیر نوآوری بی انتها و یکسره می شود.

نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *