CRO – Convertion Rate Optimization – بخش دوم : چند دقیقه با سئو: در قسمت قبلی توضیح دادیم که CRO یا Conversion Rate Optimization حاصل تقسیم تعداد ویزیت های سایت شما بر تعداد افرادی که روی دکمه مورد نظر (مثلا دکمه خرید) کلیک کرده اند میباشد .
CRO – Convertion Rate Optimization – بخش۲
در اینجا به معنی متقاد کردن کاربر برای انجام یک کار خاص میباشد. ( در زبان انگلیسی برای تغییر دادن دین افراد از فعل conversion استفاده میشود. به طور مثال can you convert him to islam یعنی میتوانی او را مسلمان کنی؟)
- یک سوپرمارکت را فرض کنید, اگر در یک روز ۱۰ نفر به مغازه مراجعه کنند و ۴ نفر خرید انجام دهند conversion ration شما حاصل تقسیم ۱۰ بر ۴ یعنی ۲٫۵ خواهد شد.
- با CRO قصد داریم کاری کنیم از ۱۰ نفر مراجعه کننده تعداد بیشتری از افراد اقدام به خرید کنند
- پایه ای ترین کاری که در CRO انجام خواهیم داد این است که بفهمیم چرا کاربران دست خالی از سایت ما خارج میشوند و مشکل را حل کنیم.
- اما در CRO اینکار را با حدس زدن انجام نمیدهیم, بلکه با پروسه ای از “عیب یابی ها, نظریه ها و تست ها” به نتیجه نهایی میرسیم.
استراتژی CRO از جایی شروع میشود که خودتان را جای بازدید کننده میگذارید و با دقت به سایت خودتان نگاه میکنید, به خصوص مسیر تبدیل یا Conversion Funnel که در قسمت قبل توضیح داده شد. با دقت نگاه کنید و ببینید جاهای سخت و خسته کننده کار کجاست؟ موانعی در مسیر رسیدن کاربر به هدف نهایی (مثل خرید یا دانلود فایل یا عضویت) وجود دارد را شناسایی کنید.
به مراحل زیر دقت کنید:
- آیا Call To Action شما به اندازه کافی واضح است؟ کاربر میتواند به سادگی آنرا پیدا کند؟
- آیا عناصر گرافیکی شما متناسب هستند؟ درست در جای خود قرار میگیرند؟ ببینید آیا متن غیر ضروری و گمراه کننده ای در پست وجود ندارد؟
- Usability سایتتان را بررسی کنید, آیا میتوانند تمام سایت را به سادگی برای پیدا کردن چیزی که میخواهند جستجو کنند؟
- آیا کاربران به سادگی در میبابند که امنیت مهم ترین اولویت شماست؟ آیا اعتماد به سایت شما برای کاربران میسر است؟
- آیا بازخوردی از سایر کاربران به کاربر نمایش داده میشود تا بفهمند بقیه کاربران از بودن با سایت شما چقدر خوشحال اند؟ اثبات اجتماعی یا Social Proof
- در بهبود Conversion Rate تاثیر فوق العاده ای دارد.
- اولین چیزی که با بازکردن صفحه اول سایت میبینید چیست؟ آیا بودن آن به نفع شماست یا عامل حواس پرتی؟
بهتر است این سوالات را تمام اعضای تیم موقع بازدید از سایت از خودشان بپرسند, میتوانید با روش های مختلفی که توضیح خواهیم داد از کاربرانتان بخواهید برایتان توضیح دهند چه قسمتی از سایت عملکرد مناسبی ندارد.
در قسمت های بعد به مراحل مهم تر CRO خواهیم پرداخت.