استفاده از ابر هیبریدی برای تقویت کسب و کار

در دنیای مدرن، سازمانها برای اینکه از رقبای خود عقب نمانند و بتوانند خود را به سرعت با آنها تطبیق دهند، تحت فشار زیادی قرار دارند. سازمانها و موسسات تجاری راهی جز آن ندارند که هر روز با سرعت بیشتری در مسیر پیشرفت قدم بردارند و تنها چیزی که در این مسیر ثابت است، عنصر «تغییر» است، تغییر در زیرساختها، تغییر در استراتژیها و تغییر در تکنولوژی.

 

امروزه دیگر تبدیل شدن به یک کسب و کار دیجیتال و استفاده از سرویسهای دیجیتال و پلتفرمهای سرور ابری و سرور مجازی دیگر یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت قطعی محسوب می‌شود ؛ شرکتی که از این سرویسها و پلتفرمها استفاده نکند، در بازار رقابت شکست خواهد خورد.

 

تردیدی نیست که سرور ابری و سرور مجازی یکی از عوامل کلیدی دستیابی به موفقیت استراتژیک است ، اما نحوهٔ تغییر سرور ابری و استفادهٔ افراد از سرور ابری همیشه یکسان نیست. شرکتها و موسسات مختلف اهداف متفاوتی دارند و کمتر می توان بهره‌مندی آنها از سرور ابری را تنها در نصب و انتقال سرورها و ماشینهای مجازی در سرور ابری و سرور مجازی خلاصه کرد . این مسئله به دلایل مختلف از جمله انتخاب پلتفرم و تصمیم‌گیری در خصوص محل قرارگیری و ذخیرهٔ اطلاعات ، موضوع سختی به نظر می‌رسد.

 

یکی از نکاتی که سازمانها باید به‌ آن توجه کنند، مدل ابر هیبریدی است؛ شرکت گارتنر پیش‌بینی می‌کند که ۹۰٪ سازمانها تا سال ۲۰۲۰ از یکی از انواع مدلهای ابر هیبریدی استفاده خواهند کرد. بنابراین مهم است که ابر هیبریدی را بشناسیم و بدانیم شرکتها چگونه می‌توانند از مزایای آن بهره‌مند شوند.

 

ابر هیبریدی چیست؟

Forrester در بررسیهای خود ابر هیبریدی را اینگونه توصیف می‌کند: یک یا چند سرور ابری عمومی که در یک دیتاسنتر به یک پایگاه مشترک متصل هستند. این پایگاه می‌تواند یک سرور ابری خصوصی و یا یک زیرساخت دیتاسنتر سنتی باشد. به بیان ساده‌تر ، ابر هیبریدی ترکیبی از منابع IT درون‌سازمانی و برون‌سازمانی است.

 

به بیان دقیق‌تر ابر هیبریدی یک محیط رایانش ابری است که ترکیبی از سرور ابری و سرور مجازی خصوصی، سرور ابری عمومی و زیرساختهای درون‌سازمانی را به یکدیگر متصل می‌کند. رمز موفقیت این مدل آن است که در آن ، در صورت نیاز و در صورت تغییر قیمت‌ها ، امکان جابجایی کار و اطلاعات از سرور ابری خصوصی به سرور ابری عمومی و بالعکس وجود دارد و بدین ترتیب انعطاف‌پذیری لازم در شرکت و کسب و کار ایجاد می‌شود.

 

نمی‌توان برای تمام شرکتها و موسسات از یک مدل ابر هیبریدی استفاده کرد و هر مدل ابر هیبریدی برای نیاها و احتیاجات خاص یک شرکت مناسب است. با ایجاد امکان استفاده از مدلهای مختلف ابر هیبریدی ، سازمانها می‌توانند از محیطی امن و یکپارچه که سبب ایجاد خلاقیت و انعطاف‌پذیری می‌شود، بهره‌مند شوند.

 

چرا ابر هیبریدی را انتخاب می‌کنیم؟

معمولاْ در عمل هیچ کسب و کاری را بدون داشتن سازمانهای سازگار با سرور ابری و سرور مجازی ،نمی‌توان بطور کامل به سرور ابری منتقل کرد و آن را به صورت مستقیم در سرور ابری انجام داد. این بدان معنی نیست که شرکتهایی که سیستم قدیمی دارند، نمی‌توانند هیچ کاری را در سرور ابری انجام دهند. برای انجام این کار ، آنها می‌توانند از ترکیبی از سرورهای ابری عمومی و خصوصی استفاده کنند و هر جا لازم باشد ، زیرساختهای درون‌سازمانی را نیز با آنها همراه کنند.

 

ابر هیبریدی این امکان را به شرکتها و موسسات می‌دهد که از مزایای هر دو نوع سرور ابری بهره‌مند شوند. با گسترش داده‌های محاسباتی در هر دو منبع ، می‌توان هم محیط را بهینه‌سازی کرد و هم در عین حال امور روزمره را تا حد ممکن به صورت روان و بدون وقفه انجام داد. شرکتها و موسسات می‌توانند در عین اینکه اطلاعات حساس را بر روی سرور ابری خصوصی ذخیره می‌کنند ، در مورد اینکه چه اطلاعاتی را در سرور ابری عمومی ذخیره کنند، تصمیم بگیرند.

استفاده از ابر هیبریدی برای تقویت کسب و کار

این ویژگی ، امکانی را که برای سازمانها حیاتی است و سازمانها خیلی به آن نیاز دارند ، یعنی توانایی « کنترل» را در اختیار آنها قرار می‌دهد . دسترسی به مزایای هر دو سرور ( سرور ابری عمومی و خصوصی) به سازمانها امکان می‌دهد که با سرعت مورد نظرخود پیشرفت کنند.

 

روشهای ترکیبی ، امکانی را که کسب و کار خیلی به‌ آن نیاز دارد، یعنی توانایی «کنترل »، را به آن می‌دهد. این روشها به کسب و کار امکان می‌دهند که با انتخاب بهترین و مناسب‌ترین زیرساخت برای انجام کارهای مختلف ، نحوهٔ سرمایه‌گذاری IT را کنترل و بهینه کند. به کسب و کار امکان می‌دهند تا نحوهٔ انتخاب محل نگهداری اطلاعات حساس و حیاتی را کنترل کند و حجم کار را بین چند پلتفرم توزیع کند تا از وابستگی بیش از حد به یک شرکت عرضه‌کننده که از استراتژی تک‌پلتفرمی ناشی می‌شود، پیشگیری کند.

 

گام بعدی چیست؟

ابر هیبریدی در سالهای آینده تغییرات زیادی می‌کند و تکنولوژی نقش مهمی در این امر بر عهده خواهد داشت. در آینده شاهد همکاری اتوماسیون، یادگیری ماشینی و هوش مصنوعی با پلتفرم سرور ابری خواهیم بود و این مشارکت تأثیر زیادی بر نحوهٔ حفظ و نگهداری محیط سرور ابری خواهد گذاشت. انتخاب یک همراه مناسب و صحیح برای کمک به حرکت در مسیر صحیح و اطمینان از اینکه سرمایه‌گذاری بر روی سرور ابری ، سازمانها را قادر می‌سازد تا به اهدافشان دست یابند، ضروری است .

 

نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *